Nu närmar sig dagen för er att få hem er nya familjemedlem & för mig att släppa taget om dessa Juveler

3 dec. Idag kom Ulrika (Rubens matte) & hjälpte mig att klippa klorna på Juvelerna.

Den här veckan har jag haft Separationsångest- men jag få i alla fall ha Lill-Jerka kvar i huset-Det är jag tacksam för & är glad att min gubbe gav med sig till slut & Lekfröken Jill har en kompis att busa att leka med framöver.

Välkomna på fredag & lördag mina fina valpköpare.

( & ja-jag kommer säkert att gråta när valparna åker i väg -(som jag brukar) men jag vet att ni kommer att uppdatera mig med bilder o text hur det går-Och jag finns alltid för er o svarar på frågor i den mån jag kan.

__________________________________

2 dec

Veterinärbesiktigades alla valpar & dom fick OK stämpel i rumpan. Veterinären tyckte dom var väldigt fina. Det var allsång i bilen till veterinären i Gävle & när vi kom in där så blev dom allas blickfång.

________________________________

 

Tezlas valpar född 9 okt-20

Jag kommer att VETERINÄRBESIKTIGA valparna 4 dec & besiktningsintyget gäller bara 1 vecka-så då vill jag att ni ska hämta hem era nya familjemedllemmar fredag 11 dec.🙂Förstår att ni längtat🙂 I dag löste jag ut REGISTRERINGSBEVISEN/STAMTAVLORNA-

JACK har fått regnr;     SE61038/2020

FRANZ har fått regnr;   SE61036/2020

JERKA har fått regnr;   SE61035/2020

NERO har fått regnr;    SE61037/2020

23/11 Det är full fart här. Dom utvecklas bra. Det är tuffa killar. När dom har bajsat -så sprätter dom med bakbenen, redan🙂 & Dom har ju fått vassa tänder sen en tid tillbaka-& Tezla har börjat sagt i från ibland när dom är på när dom ska dia-det är förlåtet med dessa vassa tänder. Det blir en hel del torkning av Kiss & Bajs på golvet-i bland så går dom på tidningar ibland inte. Konstgräset som jag hade tidigare var jättebra-tills dom busarna fick tänder-då var det roligt att dra o slita i konstgräset o dom fick upp tuvor-Det är inte bra om dom skulle få det i halsen-så då har jag gått över till tidningar i stället. I går var Anders & Ann-Britt här som är köpare av Jack & hälsade på sin guldklimp. 

16/11- Grabbarna har fått klorna klippta ännu en gång. & jag har skickat in Registreringsansökan för stamtavel namn.

Carumas Jerka In Your Footstep (Jerka)

Carumas Franz In Your Footstep (Jalle) Nytt namn Franz

Carumas Nero In Your Footstep (Jiro) Nytt namn NERO

Carumas Jack In Your Footstep (Jack)

15/11. På nätterna har jag dom i sin valphage i vardagsrummet som jag utökadt sen dom blev 3 veckor- jag har haft grinden öppen så Tezla kan gå in o ut som hon vill på natten-I morse när jag kom ner-vem möter jag då i vardagsrummet tror ni-Jo -Jack hade klättrat ut ur valphagen han minsann. Så i natt så blir det låst-dom får mat innan jag sätter in dom-så dom klarar sig i natt utan Tezlas mjölkbar. Jalles båda öron har rest sig- Nero har ett öra som rest sig. Dom äter bra & busar hejvilt som ni kanske har sett på videon som jag lagt ut på FB o i Tezlas grupp- Jill går in som lekfröken o busar med småtrollen-Hon bara njuter🙂. 

13/11-I dag fyller valparna 5 veckor-herregud vad tiden går fort. Nu har dom fått tänder & äter färskfoder blandat med torrfoder o lite Kefir blandat med många stunder hos Mamma Tezlas mjölkbar. I dag fick dom även flytta ut i halva köket- Oj vad kul det var o springa omkring o upptäcka lite nytt. Helt orädd för den nya upptäckten-full fart med leksaker o Lekfröken Jill som busar med dom-Dom busar typ en halvtimma-sen blir dom trött o sussar -TÄnk om man kunde koncentrera valpdoft på burk-att öppna när man behöver känna måbrahormoner. Den här tiden med valparna är den bästa-som man alltid kommer att ha i sitt hjärta <3

7/11 valparnas vikt är nu; Nero (fd Jiro) 1,7 kg, Jack 1,5 kg, Jalle 1,6 kg & Jerka 1,5 kg🙂 & Nu har dom fått en till Extramamma som går in som LEKFRÖKEN Jill-som har väntat på det sen dom föddes. Hon är så underbar med valparna o vill att dom ska dia på henne o hon bjuder in dom till bus o lek. Snart är det nog full rulle på Köksgolvet. Men sen ni Valpspekulanter)  var här sist-så har valplådan utökats så dom har lite större att vara på & dom är så otroligt duktiga o går o bajsar på Konstgräset inne i buren. Dom är så tidiga o duktiga & starka dessa valpar. Helt fantastiska helt enkelt <3

4/11 Eventuellt; Säger det igen EVENTUELLT kommer JERKA att säljas med bibehållen avelsrätt-Som betyder att man betalar halva summan & att jag har rätten att ta 3 kullar på honom (Han får para 3 tikar innan han fyller 5 år) Mer info på länken NYHETER om det. (Jag kommer att bestämma mig i slutet på Nov el i början på Dec hur jag gör i frågan. OM jag beslutar att sälja honom -så kommer jag att välja ut den absolut bästaste bästa köparen till honom & som ska bo max 2 timmar ifrån mig.

2/11 I dag komm Susanne med dotter från S-holm o tittade på Jalle & bestämde att dom vill köpa honom. Så nu är alla gossarna bokade & Jerka stannar hos oss.

1/11 I dag kom Anders & Ann-Britt från SKutskär o valde ut sin valp & det blev som jag hade på känn- JACK som kommer att bo i närheten av oss. Så roligt att få en avkomma på hemma plan.

Vid 3 veckor: Under valparnas tredje levnadsvecka, övergångsperioden, sker stora förändringar. Motoriken utvecklas, ögon och öron öppnas vilket gör valparna extra känsliga för ljus och ljud. I slutet av perioden byter de första tänderna fram, sugandet övergår i tuggande o bitande och valparna kan börja slicka i sig halvfast föda. Tikens slickande massage är inte längre nödvändigt för att valparna ska klara att uträtta sina behov, men slickningarna fortsätter och får nu mer funktionen att förstärka de sociala banden. Valparna börjar reagera på stimuli i omgivningen, de kan stå och gå och börja leka med varandra. De ligger mer utspridda från varandra i valplådan då förmågan att hålla kroppstemperaturen utvecklats.

Under tredje veckan inleds också en annan viktig period, socialiseringsperioden, som varar till 12;e veckan. Nu börjar valparna lära sig att både känna igen och samverka med sina artfränder och de människor som umgås med dem.

Omkring 21,a dygnet börjar valparna för första gången försöka klättra ur valplådan. När det lärt sig det börjar de också göra sina behov utanför lådan. De går med nosen mot golvet o söker lukter efter tidigare "toalett" och använder gärna denna plats igen.

30/10 I dag blir valparna 3 veckor-och dom är så duktiga o tidiga-Dom går på lådan-har köpt konstgräs och lagt i en plastlåda-& där går dom o gör sina behov om man sätter dom där efter dom har ätit o druckit.Verkligen duktiga-så stolt över dom små grynen. I dag fick dom även smakat på Nötfärs/Getmjölk 2 gr- I dag fick vi besök av Annika &Patrik som köpt en hane från förra kullen (Louie) & gudars så vacker han blivit & dom bestämde sig för "LillRuben" JIRO-det hade jag på känn att dom skulle välja honom-Det kommer att bli kanon. 

27/10 Valparna blir stadigare o stadigare o har börjat busa med varandra- Har fått klorna klippta en gång. På fredag ska dom få smaka på lite annan mat än i Tezlas mjölkbar-Då ska dom få lite Nötfärs med en äggula i & på fredag kommer 1;a valpköparen att välja ut sin valp. Jag håller på att spåna på Namn till Stamtavlorna.

23/10 I dag är valparna 14 dagar-tänk vad mycket som har hänt på den tiden- När dom var 1 v 1-2 dagar öppnade dom sina blå-(tidigt)- & nu har dom så smått börjat upptäcka varandra och börja försöka använda benen-dom ställer sig upp o gungar o försöker gå-Dom är så starka & pigga.

20/10 Valparna mår bra o går upp i vikt som dom ska.

"/Under de första veckorna efter valpningen ska tiken ha lugn och ro och ägna sig åt sina valpar. Men valplådan bör vara placerad så att du att kan titta till dom regelbundet. De första 2 veckorna, den neonatala perioden, är valparnas primära behov värme, mat, sömn och massage för att tömma tarm och urinblåsan. Valparna är blinda och döva.De kravlar runt i cirkel och svänger huvudet i sedled för att känna värmen från tiken och hitta fram till spenarna."/

19/10 Jack & Jerka har öppnat ögonen.

18/10 Jalle har nu även han öppnat ögonen.

17/10 Jiro Öppnade ögonen- 1 v & 1 dag. Han är nyfiken på världen

16/10 Valparna 1 vecka i dag🙂

& dom växer o frodas & Mamma Tezla sköter om dom så bra. Lekfröken Jill är så nyfiken på dom små liven o längtar till hon kan gå in som Lekfröken som hon är så duktig på. Även katten Zune är så nyfiken på dom små🙂

Jiro har gått upp från födelsevikt 270 gram till 563 gram.

Jack                                                 244 gram till 491 gram

Jalle                                                 206 gram till 444 gram

Jerka                                                244 gram till 474 gram

15/10

 

Vikt ökning på grabbarna sen födseln

Jiro           190 gr Han är den som äter sig mätt först, sen krålar han sig iväg o sover.

Jack          144 gr

Jalle          122 gr

Jerka         127 gr

Tezlas valpar född 9 okt-20 (Alla är tingade/reserverade)

9/10

ÄNTLIGEN är väntan över.

9 Okt födde Tezla 4 grabbar.

Dom har nu fått tillfälliga namn;

JERKA ( den mörkare fawn) Ev blir han kvar hos oss🙂

JACK (den ljusare fawn)

JIRO Den tigrerade (mest tigrerad)

JALLE tigrerad mörk

(Jerka stannar eventuellt hos oss-🙂 Dom andra är reserverade/tingade.)